Noutăţi

UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”, LA CEAS ANIVERSAR

z primaAstăzi, 15 februarie 2018, comunitatea academică Danubius este în sărbătoare. Sărbătoare dedicată omului Benone PUȘCĂ, cel care s-a născut în această zi și care a avut visul realizării a ”ceva” măreț. Și a realizat. O universitate care, astăzi, îl răsplătește, prin oameni și prin fapte, îi acordă întreaga recunoștință și deplină recunoaștere a calității de Fondator, de vizionar, de reformator al istoriei culturii gălățene, prin transformarea Galațiului într-un oraș universitar.

Ceremonia aniversară a „omului căruia îi datorează nu doar un parcurs minunat, ci întreaga sa viață, un om cu care a rezonat ceas de ceas la bucuriile și tristețile sale”, a fost deschisă de către Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ,.

z sala copyZiua Fondatorului Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, o zi care, prin voința comunității academice Danubius, a devenit și ziua Universității ”Danubius”, înseamnă bilanțul anual al performanței, al   excelenței. Aniversarea celor 26 de ani de la înființare a fost un nou prilej pentru conducerea acestei universități de a mulțumi tuturor membrilor acestei comunități universitare, oameni care contribuie neîncetat la creșterea prestigiului Universității Danubius.

Doamna av. Conf. univ. dr. Ana CĂLIN , vechi prieten și colaborator al domnului Președinte Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, a fost invitatul special al acestei aniversări. Domnia sa a destins auditoriul cu fragmente emoționante din povestea înfăptuirii Universității ”Danubius”, o poveste pe care o cunoaște foarte bine deoarece cariera didactică a doamnei Av. Conf. univ. dr. Ana CĂLIN se identifică cu Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”.

În încheierea acestui eveniment, domnul Președinte Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ a oferit diplome de excelență unor membri ai comunității academice Danubius, în semn de respect pentru loialitatea față de această instituție de învățământ superior și pentru întreaga activitate desfășurată.

Fondatorul Universităţii „Danubius” a mulțumit și studentilor, absolvenților dar şi reprezentanţilor administraţiei publice locale prezenți la aceast eveniment deosebit.

”Vă las vouă ceva din viața mea, nu ca testament, ci ca argument de a trăi frumos. Trebuie să învățați, să fiți pregătiți și veți reuși. Oriunde, dacă vrei cu adevărat să faci ceva reușești! Viitorul vă aparține și vouă!” – Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, citat din cartea ”Împlinirea unui vis. Universitatea ”Danubius”.

 

GALERIE FOTO

 

La mulți ani, domnule Președinte!

La multi ani, Danubius!

 

 

Purtator de cuvant, Universitatea Danubius,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus