Noutăţi

RECTORUL UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”, AMBASADOR AL EDUCAȚIEI SUPERIOARE ROMÂNEȘTI ÎN CHINA

 

1

În perioada 23- 25 mai 2019, Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, și-a îndeplinit onoranta misiune de ambasador al educației superioare în România, fiind prezent la un eveniment extraordinar dedicat învățământului superior international: Conferința mixtă internațională AUAP- IAUP (Asociația Universităților din Asia și din Pacific) 2019, eveniment desfășurat la Universitatea SIAS din China, universitate care a sărbătorit, cu acest prilej, 20 de ani de existență.

Acest eveniment reunește, anual, sute de lideri din domeniul educației superioare din lume, care împărtășesc cele mai bune practici înregistrate în diferite arii specifice. Ediția din anul 2019 a adus în centrul dezbaterilor inteligența artificială. Așasar, au fost dezbătute oportunitățile și provocările erei inteligenței artificiale, liderii educației superioare internaționale explorând modalitățile existente de colaborare în această direcție, în special cu privire la beneficiile pe care le poate aduce educația superioară mediului științific, mediului de afaceri, pieței muncii, prin abordarea inteligenței artificiale și implicit a noilor tehnologii și adaptarea curriculei academice în acest sens.

Evenimentul a fost deschis de către actualul Președinte al AUAP, Prof. dr. Shawn S. CHEN, un prieten vechi alUniversității ”Danubius”, Fondator al Universității internaționale Sias din China. Domnia sa a primit, pe data de 28 mai 2015, Titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea ”Danubius” cu ocazia Conferinței internaționale Integrarea Europeană: Realități și Perspective.

Membru al consiliului director al AUAP, Rectorul Universității ”Danubius”, reiterând nevoia adaptării permanente a universităţilor la piaţa globală,  a prezentat o serie de aspecte de actualitate cu privire la stadiul internaționalizării învățământului din România și la modul de asigurare a calității în învățământul European.
Peste 300 de delegați ai universităților din lume participante la acest eveniment au avut șansa de a explora exponatele oferite de VEX, lider mondial în domeniul STEM Education, cea mai mare companie în domeniul roboticii care promovează competiții robotice în lume.

Reamintim faptul că Asociaţia Universităţilor din Asia şi din Pacific (AUAP) este o organizație non-guvernamentală, înființată în urmă cu 24 de ani cu scopul de a deveni o platformă valoroasă de interacțiune și colaborare între membrii săi în vederea dezbaterii și găsirii de soluții  problemelor cu care se confruntă educația superioară într-o lume globalizată.

Domnia sa a subliniat nevoia adaptării permanente a universităţilor la piaţa globală, rolul de liant pe care trebuie să îl îndeplinească o universitate antreprenorială între diferitele companii precum şi necesitatea programelor de studii de antreprenoriat.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus