Noutăţi

PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ, MEMBRU DE ONOARE AL SENATULUI ORDINULUI MILITAR DE ROMÂNIA

FOTO: PROF. UNIV. DR. BENONE PUŞCĂ; COLONEL DR. ING. ADRIAN CONSTANTIN

Marţi, 25 martie. Zi importantă pentru România ai cărei creştini sărbătoresc  Buna- Vestire dar şi Ziua Poliţiei Române. Zi importantă şi pentru Universitatea « Danubius » care, în cadrul unei  atmosfere solemne întreţinută de Imnul Naţional al României,  a ceremoniat distincţia primită de către domnul Preşedinte al acestei universităţi, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, din partea Ordinului Militar de România :  demnitatea de Membru de Onoare, însoţită de tote privilegiile gradului de Comandor ca expresie a recunoaşterii contribuţiei Domniei sale la emanciparea Naţiunii.

Ordinul Militar de România reprezintă Organizaţia Europeană a Asociaţiilor Militare, făcând parte din EUROMIL, structură paneuropeană a asociaţiilor militare în care România a intrat, la recomandarea şi garantarea NATO, din anul 2008.

Pentru omul care a sfinţit oraşul Galaţi prin ridicarea unei  instituţii de învăţământ superior la standarde europene într-o zonă pentru care, la vremea respectivă, oficialii nu proiectaseră vreo şansă, au venit la acest eveniment zeci de membri ai comunităţii academice Danubius, colaboratori dar şi absolvenţi ai acestei universităţi.

Distincţie pentru contribuţia la emanciparea Naţiunii

Maestrul ceremoniei, Preşedintele  Ordinul Militar de România, domnul Colonel dr. ing. Adrian CONSTANTIN, a declarat: „Sunt destul de marcat de ceea ce am auzit, de atmosfera pe care am găsit-o aici.Ordinul Militar de România caută oameni care sfinţesc locurile din ţara asta. Grija pentru valorile naţionale este una dintre priorităţile Ordinului Militar de România a cărui filosofie este axată pe emanciparea Naţională în care senectutea academică autentică este valoarea principală. Astăzi, domnul Profesor univ. dr.Benone PUŞCĂ devine Membru de Onoare al Ordinului Militar de România, alături de alte personalităţi culturale, ştiinţifice şi academice. Avem tot respectul pentru actul universitar pe care îl derulaţi ! »

Distincţie – mănuşă pe firea domnului Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ

Emoţionante au fost şi cuvintele colaboratorilor apropiaţi ai domnului Preşedinte, domnul Prof. univ. dr. Constantin FROSIN şi domnul Conf. univ. dr. Coriolan PĂUNESCU, care au subliniat personalitatea domnului Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, conştient de flacăra ştiinţei şi a cunoaşterii, care a suplinit o lipsă a învăţământului în Sud- Estul României ridicând acest campus fără egal în România cât şi meritul de a primi această distincţie din partea Ordinului Militar de România, distincţie care se potriveşte ca o mănuşă pe firea domnului Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, un adevărat patriot care îşi iubeşte cu adevărat ţara.”

Sunt convins că în România, peste câţiva ani, va fi mai bine. Eu sper !

Câteodată mă gândesc că timpul a trecut extrem de repede. Este frumos în viaţă când reuşeşti să realizezi ceea ce ţi-ai propus. Mă gândesc cu tristeţe când văd tineri debusolaţi care, după ce termină facultatea, se gândesc unde să plece din ţara asta. Este trist dar adevărat. Încercăm să facem ceva să le dăm speranţă tinerilor gălăţeni. Sunt convins că în România, peste câţiva ani, va fi mai bine. Eu sper !

Trăiesc un moment deosebit de emoţionant. Dincolo de ataşamentul, de credinţa mea pentru ţară, este sentimentul profund alături de cei care au fost lângă mine la construcţia acestei universităţi. Înainte de a fi un bun specialist, trebuie să fii om. Am reuşit să ridic această universitate cu oameni extraordinari care lucrează zi şi noapte, oameni pe care îi respect şi mă închin în faţa muncii lor. Îmi pare rău că timpul s-a grăbit cu mine ! » a încheiat domnul Preşedinte al Universităţii « Danubius », Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ.

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus