Noutăţi

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

 

Depune proiectul şi  câştigă între 2000 şi 5000 de Euro !

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este un premiu anual, al cărui scop este să încurajezedezvoltarea unei conştiinţe europene în rândul tinerilor precum şi participarea acestora la procesul de integrare europeană.

Premiul este acordat proiectelor realizate de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, care promovează cooperarea şi dezvoltarea unui simţ comun al identităţii europene şi care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să fi fost începute şi să fi fost finalizate în cursul anului calendaristic (12 luni) care precedă data limită de depunere a candidaturii actuale sau care să fie în curs de desfăşurare.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este decernat anual, în comun, de către Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul International Charlemagne de la Aachen.

Reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale selectate vor primi o invitaţie pentru o perioadă de patru zile la Aachen, Germania.

Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi înmânate de către Preşedintele Parlamentului European şi de către reprezentantul Fundaţiei pentru Premiul International Charlemagne din Aachen. Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5 000 €, premiul doi este de 3 000 €, iar premiul trei este de 2 000 €.Premiul include, de asemenea, o invitaţie oferită membrilor echipelor laureate de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg), în toamna anului 2014.

Proiectele pentru Premiul Charlemagne pot fi depuse de către tinerii europeni până pe data de 10 februarie 2014.

Mai multe informaţii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum şi formularul de înregistrare se regăsesc la următoarele link-uri:

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/ro/rules.html,http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/ro/form.html

www.europarl.ro

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus