Noutăţi

La TINEri este puterea! Workshopuri organizate de Asociația The Social Incubator

POZA LATINERIÎn perioada 29-31 mai 2019, Universitatea ”Danubius” din Galati a găzduit seria de workshopuri dedicate tinerilor din programul “La TINEri este puterea”.

Acest program local, „La TINEri este Puterea”, se desfășoară în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC și urmărește să crească șansele tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii.

Potrivit EUROSTAT, în 2017, procentul de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani din categoria NEET din România era de 21,5%, comparativ cu totalul la nivel european de 17,2%. Asemenea programe sunt extrem de utile comunităţii, iar Universitatea ”Danubius” din Galaţi, se implică activ în comunitate şi sprijină din toate punctele de vedere iniţiativele de acest gen.

Din agenda evenimentului, menţionăm sesiunile tematice dedicate abilităţilor de viaţă („Eu şi comunicarea”, „Managementul de proiect”), abilităţilor profesionale („Hai să negociem”, „Învaţă de vinzi”, „Cum să fii propriul tău şef”) precum şi managementului personal („Mă inţeleg şi mă dezvolt”, „Managementul timpului”).

„Ne bucurăm mult că am avut ocazia să desfășurăm cele trei zile de ateliere din cadrul programului intensiv de formare „La TINEri este Puterea”, la Universitatea ”Danubius” din Galați. Tinerii participanți au avut ocazia de a-și dezvolta abilitățile de viață și de antreprenoriat precum și de a lua contact pentru prima dată cu mediul academic. Astfel, credem că această colaborare a contribuit la creșterea încrederii și motivației tinerilor de a-și continua studiile, oferindu-le noi perspective de viitor.”, a declarat domnul Ștefan COMAN, Project Manager „La TINEri este Puterea”, Asociația The Social Incubator.

„Universitatea ”Danubius” a fost mereu un actor important în comunitatea gălăţeană şi va continua să se implice pentru binele general. Le suntem recunoscători partenerilor noştri de la The Social Incubator pentru energia cu care desfăşoară astfel de programe atât de utile tinerilor. Îi mulţumim domnului Rector Andy PUŞCĂ, pentru sprijinul acordat şi pentru aplecarea permanentă spre nevoile comunităţii”, a declarat domnul Prorector Florian NUŢĂ, cel care a facilitat parteneriatul şi a sprijinit desfăşurarea evenimentului.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus