Noutăţi

COMUNICAT DE PRESĂ - Antreprenoriat Competent în rândul Tinerilor – Învățământ Inovativ pentru Viitor – ACTIV

activ

header

COMUNICAT DE PRESĂ

Octombrie 2019

Antreprenoriat Competent în rândul  Tinerilor – Învățământ Inovativ pentru Viitor – ACTIV

 

Universitatea ,,Danubius’’ din Galați, alături de Asociația Profesională Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică și Mecatronică – APROMECA, Universitatea Politehnică din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea "Valahia" din Târgoviște și cu Universitatea Ovidius din Constanța,  implementează proiectul Antreprenoriat Competent în rândul  Tinerilor – Învățământ Inovativ pentru Viitor – ACTIV Cod proiect 124635, Cod apel: POCU/379/6/21/Operatiune  compozita OS. 6.7, 6.9, 6.10, Apel 379 Bursa Student Antreprenor – Masura  activa pentru cresterea participarii  studentilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenta - Regiuni mai putin dezvoltate,  care se va derula în perioada 20 iunie 2019 – 19 iunie 2021 și are o valoare totala eligibila de: 7,666,069.33 lei, fiind un proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

In cadrul acestui proiect, grupul țintă este format din 440 de studenți cu domiciliul/rezidența în regiunile de implementare a proiectului: SE, SM, NE;  75 de cadre didactice din universitățile partenere (categoriile: personal didactic din invatamantul superior si personal implicat in dezvoltarea de programe de studii din invatamant tertiar universitar organizat in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate); 100 elevi cu domiciliul/rezidenta în regiunile de implementare a proiectului: SE, SM, NE. Din cei 440 de studenti, 360 de studenti se regasesc in cel putin una din urmatoarele categorii: studenti netraditionali, cu domiciliul/rezidenta in mediul rural, romi, studenti cu CES.

Din partea Universității Danubius, în calitate de Beneficiar, vor fi selectați 140 de studenti si 10 cadre didactice de la urmatoarele facultati: Facultatea de Drept, Facultatea de Stiinte Economice, Facultatea de Comunicare si Relatii Internationale. Cele 10 cadre didactice din GT vor urma un program de perfectionare profesionala, sub forma unui program postuniversitar, dezvoltat de P2.

De asemenea, cei 140 de studenti din GT vor participa la activitati de  de informare si de consiliere profesionala, dar vor beneficia si de o campanie de constientizare care va contribuie la sprijinirea accesului la invatamantul tertiar.

Obiectivul general al proiectului este diminuarea ratei de abandon a studiilor terțiare universitare, în special pentru categoriile dezavantajate de persoane, prin măsuri de sprijin financiar și de asistență educațională în domeniul antreprenorial, în scopul corelării ofertei de studii a universităților partenere cu nevoile pieței muncii din sectoarele economice/domeniile identificate prin SNC și SNCDI.

Obiectivele specifice: 1. O.S.1: Creșterea ratei de participare și de finalizare/absolvire a cursurilor in invățământul terțiar universitar a 440 de tineri, din care 360 din grupele defavorizate, pe o perioadă de 24 de luni; 2. O.S.2: Creșterea nivelului de competente a 75 de cadre didactice din învâțământul terțiar universitar, prin introducerea continutului educational inovator si resurse de invatare moderna din cadrul a cinci institute de învățământ acreditate; 3. O.S.3: Dezvoltarea/îmbunătățirea a 5 oferte educaționale în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, prin corelarea lor cu nevoile pieței muncii.

Pentru a obține mai multe informații despre condițiile de eligibilitate în vederea selectării în grupul țintă al proiectului, vă rugăm să îi contactați pe experții selectare GT, Dna. Frigioiu Mihaela (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ) și Dl. Munteanu Cristi (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)  sau pe Dna. Oana Drăgănescu (Responsabil grup țintă) Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Intocmit,

Frigioiu Mihaela, Expert selectare GT

Munteanu Cristinel, Expert selectare GT

Avizat, Draganescu Oana, Responsabil GT

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus