Noutăţi

ARACIS a acordat ÎNCREDERE Universității „Danubius”

La sfârşitul anului trecut, Universitatea „Danubius” a trecut prin procedura de evaluare instituţională externă realizată de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), instituţie publică autonomă, de interes naţional, cu personalitate juridică, membră cu drepturi depline în Asociaţia Europeană pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior – ENQA
şi înscrisă în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior – EQAR. Această instituţie are ca misiune efectuarea evaluării externe a calităţii educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ superior şi de alte organizaţii furnizoare  de programe de studii specifice învăţământului superior.

Concluziile Raportului ARACIS cu privire la credibilitatea care poate fi acordată managementului Universităţii „Danubius” în materie de asigurare a calităţii programelor de studii dar  şi de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire au condus la calificativul ÎNCREDERE.

Acest calificativ a fost acordat de către ARACIS în urma unor constatări ale evaluării care au pornit de la realitatea observată în timpul vizitei la Universitatea „Danubius” şi reflectă îndeplinirea cerinţelor normative obligatorii referitoare la calitatea personalului didactic şi la baza materială.

De asemenea, ÎNCREDEREA vizează şi programele de studii evaluate în cadrul evaluării instituţionale:Finanţe şi Bănci din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale.

Am încredere în echipa Universităţii „Danubius” care se adaptează oricăror provocări. Cadrele didactice sunt performante  şi deschise competiţiei internaţionale. Studenţii ştiu să trăiască adevărat şi responsabil viaţa de student danubian. Structurile instituţionale funcţionează într-un sincron perfect.  Toate acestea au condus la ÎNCREDEREA acordată de ARACIS, a declarat Andy PUŞCĂ, Rectorul Universităţii „Danubius”.

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus