Noutăţi

AKIF ÇUKURÇAYIR – UNIVERSITATEA SELCUK DIN KONYA, TURCIA

 

PROFESOR ERASMUS  LA CATEDRA FACULTĂŢII DE DREPT A UNIVERSITĂŢII „DANUBIUS”

Studenţii danubieni au început cu Dreptul administrativ al Turciei anul calendaristic

O nouă experienţă Erasmus a fost trăită de studenţii danubieni ai Facultăţii de Drept, aceştia fiind ochi şi urechi la cursul de Drept administrativ susţinut de către domnul Profesor Akif Çukurçayir – Universitatea Selcuk din Konya, Turcia.

Mobilitatea în comunitatea academică europeană Danubius reprezintă pentru domnul Profesor o experienţă de debut despre care domnia sa susţine: Am fost plăcut impresionat să descopăr la Universitatea „Danubius” nu doar o bază materială care oferă tot confortul pentru studenţii săi  ci,  în special relaţia care există între studenţi şi profesori, un adevărat parteneriat care asigură o comunicare caldă, deschisă.

Domnul Profesor s-a declarat încântat de alegerea catedrei de Drept a Universităţii “Danubius” ca primă experienţă Erasmus.

Aflându-se  de ambele baricade ale unei experienţe de mobilitate, atât cea de student cât şi cea de profesor,  domnia sa absolvind în Germania  un program de masterat în Administraţie Publică, Profesorul Akif Çukurçayir subliniază beneficiile nemărginite pentru cariera universitară ale mobilităţilor ERASMUS.

Sfatul adresat adresat studenţilor danubieni, în special celor de la Facultatea de Drept, este de a acorda o atenţie deosebită specializării în domeniul administraţiei europene deoarece piaţa muncii europeană are nevoie de absolvenţi pregătiţi în acest domeniu.

ASIST. UNIV. DR. ADRIANA POPOIU; PROF. UNIV. DR. AKIF ÇUKURÇAYIR, PROF. UNIV. DR. VASILICA NEGRUŢ Danubius despre această experienţă…

Prof. univ. dr. Vasilica NEGRUŢ, Decan al Facultăţii de Drept:  „Este important  pentru studenţii noştri să beneficieze de asemenea experienţe. Faptul că informaţia referitoare la organizarea şi funcţionarea unui anumit sistem administrativ este transmisă studenţilor de către un cadru didactic din respectivul stat oferă un suport deosebit înţelegerii şi asimilării acestor informaţii de către studenţii care studiază elemente de drept administrativ comparat în special în cadrul programului de masterat Drept şi Administraţie Publică Europeană.”

Asist. univ. drd. Adriana POPOIU, Coordonator Instituţional ERASMUS din cadrul Universităţii „Danubius”:  „Vizita domnului Profesor Akif Çukurçayir la Universitatea “Danubius” a conturat şi beneficii pe termen lung   prin  încheierea unor acorduri bilaterale Erasmus pentru mai multe domenii de studiu şi punerea bazelor unor noi proiecte comune între universitatea noastră şi Universitatea Selcuk din Konya, Turcia. Având convingerea că acest schimb de experienţă reprezintă un nou pas pe parcursul internaţionalizării, echipa Erasmus doreşte să mulţumească atât profesorului Akif Çukurçayir cât şi conducerii Universităţii „Danubius” pentru implicarea care a asigurat succesul acestei vizite.”

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus